Apunta’t al Pla Bé

La nova campanya ‘Pla Bé’ de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’emmarca dins de l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana 2016-2020, l’instrument estratègic de planificació i programació de les polítiques de salut, el qual va fixar com un dels objectius la disminució de la prevalença del sobrepés en la població de 2 a 17 anys.

També l’Estratègia de Diabetis de la Comunitat Valenciana 2017-2021 posa el focus en l’obesitat i l’excés de pes, ja que es calcula que a la Comunitat Valenciana prop de 400.000 persones pateixen diabetis tipus 2, però un 6 % més podria ser diabètica sense saber-ho i, en el cas de les dones joves, la immensa majoria deriva d’un problema d’obesitat.

La campanya ‘Pla Bé’ s’afig ara a les accions que duia a terme la conselleria per a fomentar la dieta saludable i l’exercici físic juntament amb altres institucions, com el programa de control de menús escolars, o els programes de foment de l’activitat física.

Es tracta d’aliances amb ajuntaments i agents municipals per a desplegar programes específics orientats a evitar l’obesitat i l’excés de pes a través de l’exercici i l’alimentació saludable.